top of page
Keresés

Vetőgépeink, precíz munka és olcsó üzemeltetési költség

Néhány éve az AGROmashEXPO szlogenje volt, hogy „Deflektor kell”. Akkor jogszabályi változások miatt volt szükség arra, hogy modernizálják az eszközöket. Ma már ennél többre van szükségünk. A jelenlegi furcsa és egyben átalakuló időjárás miatt a kisebb gazdák sem engedhetik meg, hogy egy régi vagy gyengén felszerelt géppel dolgozzanak.

Nagyon fontos a szemenkénti vetőgép esetében a megfelelő vetésellenőrző monitor. Ahogy korábban is említettem, az időjárási nehézségek miatt már nem engedheti meg senki azt, hogy rosszul legyen elvetve a vetőmag, mert minden egyes tőhiányt veszteségként kell elkönyvelni. Így visszatérve az eredeti kérdésre, azt kell mondanom, hogy a korábban használatos vetőgépfunkciók mellett mindenképpen kell a műtrágyaszóró az eszközre és mellé egy megfelelő monitor.

Talán egy dolgot szabad még megemlíteni a sorvetőgépek esetében: minél nagyobb beállítási tartománnyal rendelkezik a gép, annál többfajta vetőmaghoz használható. Ez alatt azt értjük, hogy nemcsak a klasszikus zab, árpa, búza kell hogy jól vethető legyen az eszközzel, hanem az olyan apró magvak, mint a legelő/kaszáló keverékek vagy a lucerna is. Ezáltal a gép akár bérmunkában is dolgozhat, ami további bevételeket generál.


Minél nagyobb beállítási tartománnyal rendelkezik a gép, annál többfajta vetőmaghoz használható.


A gazdasági előny a precizitásból ered. Napjainkban, amikor már nemcsak a mennyiséget várják el az átvevőhelyek, hanem a minőséget is, akkor már nem hibázhatunk. Azok a gazdák, akik kisebb területen 5-100 ha között termelnek, nem minden esetben engedhetik meg, hogy „okostraktorral” és GPS-kormányzással, precíziós eszközökkel dolgozzanak, az ő számukra előnyösek azok a gépek, amik már elektronikával felszereltek.

Gazdaságilag pedig egy jó eszközzel ezen gazdák is ki tudják vetni pontosabban az inputanyagot, mint korábban bármikor. Azzal, hogy tudják, mennyi vetőmag ment ki, milyen tőszám várható, minőség javulás történik a gazdálkodásban, és így növelni tudják a bevételeiket. A bevételnövelés pedig fejlesztésre fordítható, és onnantól egy pozitív spirál indul el, amivel a magyar gazdaság és agrárium növekedését eredményezzük. Egy jó gépen mindenki nyer.

Jelenleg kínálatunkban a Demeter Heavy vetőgép érhető el raktárkészletről. Sokfunkciós tud lenni, most vagyunk a gyeptelepítési időszak végén és az őszi gabona kezdetén. Mindkét magfajtára kiválóan használhatjuk ezt a török eszközt. Kiváló minőségű, könnyen kalibrálható vetésellenőrző monitorjával nagyon jó minőségben tudjuk kivetni a vetőmagot, ha megfelelő a talaj-előkészítés. Persze ebben is tudunk segíteni, mert talán a piac legjobb ár/érték arányú mélytalajlazítóját jelenleg mi tudjuk kínálni, ugyanígy raktárkészletről. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ebből már több mint 20 darab dolgozik az országban, pedig az értékesítését csak néhány hónapja kezdtük!




Kiváló minőségű, könnyen kalibrálható vetésellenőrző monitorjával nagyon jó minőségben tudjuk kivetni a vetőmagot.


A tél végén kezdődhetnek az előkészületek a kukorica vetésére, amit azALPTurkamárkájú vetőgépekkel tudjuk elképzelni. Nagyon jó beállíthatósága miatt szinte bármilyen szem/ha vetőmag kivethető vele, és a piacon tudásához képest nagyon nyomott áron kapható!

187 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page