top of page
Image by Gabriel Jimenez

TÖRTÉNETÜNK            
        FILOZÓFIÁNK

Már dédnagyszüleink is mezőgazdasággal foglalkoztak, innen származik a termőföld és a mindannyiunk számára életet adó termény tisztelete és szeretete. A cég ügyvezetője, Gaál Gábor őstermelőként kertészeti- és szántóföldi kultúrákkal is foglalkozik. Hiszünk benne, hogy az „egy nyelv” beszélése elengedhetetlen a vevőink és partnereink igényének ismeretéhez.

Az MBV csoport története már 3 évtizedre nyúlik vissza, amikor is a Bánátban található Versecen megalapult az első cég.

Magyarszágon az MBV Agro 2009-ben kezdte meg a működését, előbb Budapesten aztán a gazdákhoz közelebb, Helvéciára került a telephely. A Bács-Kiskun megyei telephelyünk jóval nagyobb, így szélesebb termékportfoliót tudunk készleten tartani.

Eközben az partnereink és vásárlóink köre és száma folyamatosan emelkedett. Rendszeresen kaptunk visszajelzéseket és elismeréseket, gépeinket és szolgáltatásainkat illetően. Az évek során egyre bővült a kínálat, mindeközben mára csak olyan beszállítókkal maradtunk kapcsolatban, akik egyre szélesebb igényt tudnak kiszolgálni, megfizethető áron, kitűnő minőségben. Szinte valamennyi gépünk Törökországban készül. Tapasztalataink szerint az elmúlt évtizedek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően mára a nyugat-európai színvonalon történik a termelés. Török partnereinkkel folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Számos törökországi látogatásnak köszönhetően azt mondanám mára több gyártóval szoros, baráti kapcsolatot ápolunk. Ez lehetőséget nyújt számunkra, hogy vevőink tapasztalatát, visszajelzését, esetleges kérdését közvetlenül a gyártóval egyeztessük.

 

Portfoliónkat tekintve elsősorban szántóföldi termelésben tevékenykedő gazdálkodók igényeire fókuszálunk, de nem ritka az önkormányzatokkal és egyéb gazdaságokkal történő együttműködés sem. A talaj előkészítésétől kezdve a betakarításig valamennyi munkafolyamatban a gazdák mellett állunk és igyekszünk az igényeket a lehető leggyorsabban kielégíteni. Főbb kategóriáink: talajművelés, vetés, gondozás, szállítás.

Üzemméret tekintetében a kis-, közepes-, és nagyobb gazdálkodókat is ügyfeleink között tudhatjuk. Igyekeztünk úgy összeállítani a portfóliót, hogy mindenki megtalálja a számára, illetve gépei számára megfelelő eszközöket.

 

Cégünk mottója: „Minőségi mezőgazdasági gépek az Ön hatékony gazdálkodásához”. Hiszem, hogy valamennyi Kollégánk a partnereinket és vevőinket helyezi a fókuszba a mindennapi munka során. A gazdálkodókkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot jobb és nehezebb időszakokban is. Nem titok, hogy az előző 2 év globális alapanyag- és termelési problémai a török partnereket is elérték. A gazdákkal és a gyártókkal való napi aktív kapcsolattartással úgy vélem ezt az időszakot sikeresen áthidaltuk. Üzletfilozófiánk lényege továbbá, hogy a „gyárból a földre” értékesítünk, így a bemutató termékeken kívül minimális készlettel dolgozunk. Mindannyian tudjuk, hogy nem tesz jót a gépeknek, ha hónapokig vagy ne adj Isten évekig kint állnak a telephely udvarán. Igyekszünk az igényeket időben felmérni és a gépeket a munka megkezdése előtt leszállítani. Így vevőink valóban új gépet tudhatnak magukénak és láthatnak neki a idény szerinti munkának.

 

A magyar gazdák egyre nagyobb rétege nyit a török gépek irányába és aki egyszer vásárolt az rájön, hogy mit jelent egy török minőség és visszatérő vásárlóvá válik. Nagyon sok esetben a gazdák egymásnak ajánlják termékeinket és így lesz például a szomszéd gazdából a következő vásárlónk. Úgy gondoljuk, hogy a török acél nem csak jelenleg, hanem a távolabbi jövőben is lehetőséget biztosít számunkra, hogy ár/érték arányban a legjobbat tudjuk nyújtani a gazdálkodóknak.

Vevőkörünk folyamatosan bővítése mellett elsődleges célunk, hogy a korábbi vevőinkkel kapcsolatban maradjunk és igényeiket magas prioritással kezeljük.

bottom of page