top of page
Keresés

A precíziós mezőgazdaság nélkülözhetetlen eszköze a Sorközművelő Kultivátor

A precíziós gazdálkodás jelentősége manapság egyre inkább felértékelődött, ahol a hatékony gazdálkodás mellett, a környezettudatosság szerepe is nőtt. Csak egy érdekes tényező: egy centiméter termékeny talajréteg kialakulása, akár több tíz évig is eltart, ezért a leromlott talaj megújítása hosszadalmas és költséges folyamat. A vízerózió által okozott talajpusztulás a termőréteg elvékonyodását, tápanyag- és humusz tartalmának csökkenését okozza. Hogyan védekezhetünk ellene? A magas szervesanyag tartalmú talajok jobban ellenállnak az eróziónak.


Ezek figyelembe vételével milyen az ideális sorközművelő gép? A sorközművelés folyamata során a legfontosabb lépésként, megtörténik a talaj gyommentesítése, porhanyítása, kapillárisok elvágása, és ezzel biztosítjuk növényeink számára a megfelelő víz és ásványianyag ellátást. Már itt magas elvárásaink vannak a megfelelő gép kiválasztása során: a gyomnövények 95%-ától szabadítson meg minket, úgy, hogy a kultúrnövényeink 1%-a se sérüljön meg. A műveletek számának csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy rendelkezzen beépített műtrágyaszóró tartállyal. Széles tartományban állítható sorköz széllességgel, és legyen időtálló gép. Anyaghasználatnál, pedig a kevesebb, de pontosan kiszórt műtrágya, a pénztárcánk mellett a környezetet is kíméli.Számos gazdálkodó visszajelzéseit beépítve készült el az MBVagro magas minőségű sorközművelő gépe. A legkedveltebb modellünk 6 művelőkocsis, de minden igényt kielégítendő 4,5,7,8 változatban is kapható.Munkatestenként 3-4 rugós kapával láttuk el a tökéletes gyommentesítésért. 4 méter széles, 2x310 literes, folyékony és szilárd műtrágyaszóróval ellátott gép, amely művelőkocsinként két kivezetésen, egyenletesen juttatja ki a tápanyagot.


45-70 cm között állítható, így keskeny és széles sortávú kultúrákban egyaránt alkalmazható.
Csapágyakkal ellátott csuklópontok biztosítják a gép tartósságát, masszivitását. Tárcsás sorvédőkkel láttuk el, a kisméretű növényállományért.Az opcionális hátsó henger felaprózza a földet, biztosítva az egyenletes talajfelületet.

896 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page