top of page
Keresés

Műtrágyaszóró kis- és közepes gazdaságok számára

Az MBVAgro továbbra is a kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozóknak és cégeknek igyekszik a gépkínálatával segítséget nyújtani. Két török gyártó műtrágyaszórójának vagyunk a hazai forgalmazói. A Bodrum egy olcsóbb kategóriás gépcsaládja érhető el a portfoliónkban. Ezek a gépek porfestett tartállyal és vázzal rendelkeznek, öntvény hajtómű házzal és hidraulikus nyitással, természetesen a szórótárcsa és a lapát rozsdamentes acél.

Kimondottan a kisebb gazdaságok számára ajánlható az 1200 és 1500 literes gép kedvező árával és felszereltségével, mert alapárban megtalálható a kardán, ponyva és a gurító kerekek is. Ezek folyamatosan raktárkészleten megtalálhatóak a telephelyünkön.


A Dönder a magyar piacon ár/érték arányát tekintve a legjobb választás a magyar agrárium számára. Függesztett és vontatott kivitelben is elérhető. A testreszabás lehetősége elég nagy, mivel kérhető rozsdamentes alsó résszel a tartálya, hidraulikusan működtetett határszélszóróval is felszerelhető, vagy akár a Pro Plus felszereltség esetén sebességarányos kijuttatásra is van lehetőség. De térjünk vissza a gép alapjaihoz!

Legtöbben a vontatott változatot részesítik előnyben, mivel így egy moduláris géphez jutnak. A hirdetésekben 10-36 méter közötti szórás van megadva, de ezt sajnos a gyártó nem tudja „egy menetben” biztosítani, így a gépek kérhetőek 10-16, 18-24 és 24-36 méteres szórótárcsákkal, természetesen utólag ezek cseréjével módosítható a gép. A modularitását a gépnek pedig az adja, hogy a vontatókocsira hárompontfüggesztéssel van rögzítve a műtrágyaszóró, és garatmagasítással van elérve a szükséges befogadóképesség.



Akiknek fontos a lehető legprecízebb műtrágyázás, azokat is ki tudja szolgálni a Dönder.


Tehát lehetőség van arra, hogy ha különböző méretű földeken gazdálkodunk, akkor a széles földekre vontatva használjuk, viszont amikor egy kisebb parcellára, keskeny földre kell kimennünk, akkor oldjuk a hárompont-csatlakoztatást, lehúzzuk a kardántoldatot, és a traktorra függesztve kisebb töltettel tudunk dolgozni. Akiknek fontos a lehető legprecízebb műtrágyázás, azokat is ki tudja szolgálni a Dönder.

A Smart Fertilizer Control (okos műtrágyaszóró-vezérlés) segítségével sebességarányos kijuttatásra van lehetőség, és ebben az esetben a gép vezérlése már elektrohidraulikus, így tökéletes lesz a kijuttatott mennyiség azáltal, hogy elektronikusan van szabályozva egy munkahenger segítségével, a traktor sebességéhez igazítva azt.



231 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page