top of page

Tárcsa

ILGI Atego

Az ATEGO rövidtárcsás kultivátor speciálisan kifejlesztett, a terephez tökéletesen alkalmazkodó kialakításával és szerkezetével egészen más dimezióban teszi lehetővé a talajművelést. Erős alvázszerkezetével és a tárcsák meredek vágási szögével 15 km/h-s sebesség mellett is könnyed és kényelmes munkavégzésre alkalmas.

A különböző változatok minden igényhez (2,5 m-től 4,0 m-ig) és minden talajszerkezethez alkalmazhatók, megfelelő kiegészítők nagy választéka és számos tartozék áll rendelkezésre.


Új, rendkívül tartós öntött lemeztartó vasak: Hajlított szerkezetükkel zökkenőmentes működést garantálnak. A tartószögek megakadályozzák a talaj és a kövek okozta eltömődést, könnyítve a talajművelést, miközben üzemanyagot takarítanak meg, mivel kevésbé terhelik a traktort. Ez a kialakítás, amely a tárcsát helyezi középpontba, nem hagy megmunkálatlan felületet a szántóföldön, és hatékonyan ér el tökéletes eredményt egy menetben.


Meredek tárcsaszög: Az ATEGO tárcsák 10°-os és 20°-os vágási szögekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a talaj könnyű átdolgozását az első sorból a második sorba, így a növényi maradványok tökéletesen elkeverednek a talajjal. Sőt, a speciális acélból készült támasztékok erős szerkezete miatt nehéz körülmények közötti munkavégzésre is alkalmasak.
Egy tárcsa – egy merevítés. Minden tárcsa külön-külön van felszerelve egy rugalmas gumiabroncsokkal ellátott keretre. Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy minden tárcsa önállóan igazodjon a talaj felületéhez, ami egyenletes megmunkálást biztosít még egyenetlen talajfelületeken is.


Nagyobb távolság a jobb megmunkálás érdekében: Az első és a hátsó tárcsasorok közötti távolság 90 cm, a hasmagasság 70 cm, az egyes tárcsák közötti távolság pedig 24 cm. A tárcsák nagy munkaterülete biztosítja a talaj hatékony átdolgozását elölről hátrafelé, így biztosítva a maximális sebességet és megkönnyítve a munkát a növényi maradványok minimális felhalmozódása mellett.


Az első akkumulátor mozgatása: A csúszó első akkumulátorral lehetőség van a tárcsák helyzetének beállítására a talaj szerkezetének és a munkamélységnek megfelelően az optimális zúzás elérése érdekében.
Torziós védőabroncsok a támasztékok illesztéseibe ágyazott, 40 mm átmérőjű gumiékek megakadályozzák a tárcsák függőleges vibráció általi károsodását, ami azt eredményezi, hogy a gép a legnehezebb körülmények között is gyorsan és leállás nélkül működik, és jobb talajtömörítő hatást biztosít.

Kenés- és gondozásmentes csapágyak. Minden tárcsa rendelkezik olyan csapágyakkal, amelyek nem igényelnek kenést és gondozást.


Oldalsó terelőlemezek: A talaj kiegyenlített felületét a végtárcsával és az oldalsó terelőlemezekkel történő zárással érjük el.


Hidraulikus mélységállítás: A kívánt munkamélység egyszerűen beállítható a hidraulikus rendszer segítségével. A munkamélység alumínium ütközőkkel állítható.


Rendelhető rögtörők:
CSŐ RÖGTÖRŐ: Ez a könnyű henger lehetővé teszi a nagy sebességű munkavégzést anélkül, hogy megerőltené a traktort, és biztosítja a talaj tömörítését és kiegyenlítését. Különösen alkalmas könnyű és közepesen kötött talajokon való használatra. Ideális száraz és nem ragadós talajokon való használatra. Ez a görgő szinte soha nem tömődik el vagy tömődik el.
FLAH: Fogazott formájával nagy aprítási eredményt ér el. Könnyű szerkezetének köszönhetően nincs terhelés a traktoron, gyors mozgásra, kiváló aprításra alkalmas. Alkalmas könnyű, közepes és nem ragadós talajokon. Ez a görgő szinte soha nem tömődik el.
TÁRCSÁS RÖGTÖRŐ: Meredek profillal rendelkezik, amely összetöri a rögöket és nagy nyomású. A nehéz gyűrűk kiváló aprító és tömörítő hatást biztosítanak. Közepesen és közepesen nehéz talajokon ér el jó eredményeket. Nagyon alkalmas köves terepen történő munkához, ahol nagy mennyiségű növényi maradvány található. Fogazott tárcsáival egyenletes aprítással lehetővé teszi a talaj vízelvezetését és légzését.
V-GYŰRŰS: Alkalmas minden típusú talajra, és magas talajtömörítő hatással rendelkezik. Sziklás terepen való használatra alkalmas. Jó talajtömörödés és kiegyenlítés jellemzi. A V betű alakja növeli a víz felszívódását a talajba. A gyűrűk megakadályozzák az eltömődést és tisztán tartják a rögtörőt.
HELIX: A hatékony talajtömörítést nyitott görgős rugók biztosítják. További keverőhatást ér el, mivel magában a hengerben megfordul a talaj. Kiváló öntisztító hatás a laprugók rezgésének köszönhetően. Közepes és nehéz talajokon jó eredményt ér el. Nedves talajon való munkára alkalmas.

U-GYŰRŰ: Nyitott megművelt területet hagyva maga után, összenyomja a talajt a talajjal. Az U-profillal a kopás minimális. Könnyű és közepes talajokhoz ideális. A tömörítési hatás magas. Kialakításának köszönhetően nincs torlódás és nem jellemzi a nagy tapadás.
Dupla U-GYŰRŰ: Könnyű, közepes és közepesen nehéz talajokhoz ideális henger, a dupla U-gyűrűs henger öntisztító kialakítású, nedves körülmények között csökkenti az eltömődés veszélyét és nagyon jó talajáramlással rendelkezik. Mivel az U profil talajjal van feltöltve, minimális kopás mellett magas fokú kompressziós hatást mutat. Mobil alvázának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a terephez, és csekély a talaj tapadása.
Dupla V-GYŰRŰ: Minden típusú talajjal kompatibilis. Kettős V-gyűrűs hatásával nagyobb aprítási és tömörítési teljesítményt ér el. A reteszelő gyűrűknek köszönhetően a görgő hatékonyan működik, eltömődés nélkül. Mobil vázának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a terephez.


Technikai adatok
Tárcsa
Anchor 1
footer_bg-scaled.jpg
Agroll Kft.
balEszköz 2.png

Cím:            6034 Helvécia, Kiskőrösi út 39.

Telephely:  6000 Kecskemát, Talfája tanya 9/A

Email:          info@mbvagro.hu

 

Telefon:

Köszönjük

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Köszönjük

bottom of page