top of page

Kultivátor

ILGI Raptor

Egy gép, öt művelet – A Raptor egy kombinált, forradalmi gép az alapvető talajműveléshez, és kifejezetten két különböző gép feladatainak egy menetben történő elvégzésére lett kifejlesztve. A Raptorral öt különböző műveletet hajthat végre egy menetben, kombinálva a tárcsás borona és a kultivátor funkcióit.

Az elülső tárcsák a növényi törmelékek vágásával, aprításával foglalkoznak, a kultivátorlapátok keverik és lazítják a talajt, a kiegyenlítőtárcsák nagy rögöket törnek fel és egyenletesen oszlatják el a talajon kiegyenlítés közben, a henger tömöríti a talajt, végül a hátsó szerelt fésűk biztosítják a befejező simítást a tökéletes felület eléréséhez. Takarítson meg időt, üzemanyagot és költségeket a Raptorral. Ennek a gépnek az előnyei azonnal láthatóak a hozam növekedéssel.

A munkamélység beállítása különböző igényekhez: A Raptort úgy tervezték, hogy sokoldalúságot biztosítson minden körülményhez és igényhez.


A gép minden egysége saját munkamélység-beállítással rendelkezik és szintén minden könnyedén beállítható hidraulikusan: Az első tárcsák mélysége egy hidraulikus henger segítségével egyszerűen állítható. A mélység beállítása közben a traktor belsejéből könnyen nyomon követheti a munkamélységet a gép tetején található skálán keresztül. A szintezőtárcsák munkamélysége az emelőfogantyúval is könnyen állítható. A gép teljes munkamélysége a henger mélységének hidraulikus beállításával érhető el a hozzá csatlakoztatott hengerek segítségével.

Két lehetőség a sérülésmentes működéshez

A Raptor kialakítása alkalmas a nehéz körülmények közötti munkavégzésre is.

Sekély és mély talajművelésre alkalmas szerkezete védőmechanizmusokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes működést anélkül, hogy a pengék sérülnének és akadályba ütközve megállnának.


Az igényektől függően két különböző változat létezik:
Rugós

A reteszelős kettős rugóvédő mechanizmus akár 30 cm-es hajlítóerőt fejt ki, amikor a pengék akadályba ütköznek, teherbírása pedig 800 kg.

A kések sérülés nélkül legyőzik az akadályt és folytatják a feldolgozást, ismét elérve a teljes munkamélységet.

Ez biztosítja, hogy a talajnak ne maradjon megműveletlen része. Ezenkívül megakadályozza a kések eltörését.


Hengeres

A Raptor felszerelhető hidraulikus hengerrel.

Amikor a kések akadályba ütköznek, a henger akár 30 cm-es feszítőerőt fejt ki, teherbírása pedig 800 kg.

A hidraulikus védelem legjelentősebb előnye a henger merevségének tetszőleges beállítása. Ez lehetővé teszi az évszak, a talajviszonyok és a vezetési stílus alapján történő beállítást.


Különböző kések különböző célokra

A Raptor 2 különböző típusú kést kínál különböző célokra és különböző talajjellemzőkre.


Két sor tárcsa és kés széles osztásközzel

Az elülső két sor tárcsa, majd a két sor kés tökéletesen együttműködik a hibátlan művelés érdekében. Ennek érdekében a tárcsák, a kések és a rögtörő pozíciói optimálisan vannak kialakítva, hogy biztosítsák a gép hatékony működését.

A lemezek távolsága az egyes akkumulátorokban 24 cm, a két akkumulátor közötti távolság pedig 27 cm.

A kések közötti távolság 80 cm, két sor kés távolsága 200 cm.


Központosított tengely

A gép közepén elhelyezett csapágytengely a szállítás során kiegyensúlyozza a súlypontot, így biztosítva a biztonságosabb szállítást. Ezenkívül lehetővé teszi a rögtörő nélküli működést nedves talajon, illetve minden időjárási és talajviszonyok között. Ezen kívül csökkenti a fordulási sugarat a sorok végén a szántóföldön, így könnyebb manőverezhetőséget biztosít.

Egy tárcsa – egy merevítés. Minden tárcsa külön-külön van felszerelve egy rugalmas gumiabroncsokkal ellátott keretre. Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy minden tárcsa önállóan igazodjon a talaj felületéhez, ami egyenletes megmunkálást biztosít még egyenetlen talajfelületeken is.


Nagyobb távolság a jobb megmunkálás érdekében: Az első és a hátsó tárcsasorok közötti távolság 90 cm, a hasmagasság 70 cm, az egyes tárcsák közötti távolság pedig 24 cm. A tárcsák nagy munkaterülete biztosítja a talaj hatékony átdolgozását elölről hátrafelé, így biztosítva a maximális sebességet és megkönnyítve a munkát a növényi maradványok minimális felhalmozódása mellett.


Az első akkumulátor mozgatása: A csúszó első akkumulátorral lehetőség van a tárcsák helyzetének beállítására a talaj szerkezetének és a munkamélységnek megfelelően az optimális zúzás elérése érdekében.
Torziós védőabroncsok a támasztékok illesztéseibe ágyazott, 40 mm átmérőjű gumiékek megakadályozzák a tárcsák függőleges vibráció általi károsodását, ami azt eredményezi, hogy a gép a legnehezebb körülmények között is gyorsan és leállás nélkül működik, és jobb talajtömörítő hatást biztosít.

Kenés- és gondozásmentes csapágyak. Minden tárcsa rendelkezik olyan csapágyakkal, amelyek nem igényelnek kenést és gondozást.

Oldalsó terelőlemezek. A talaj kiegyenlített felületét a végtárcsával és az oldalsó terelőlemezekkel történő zárással érjük el.


Hidraulikus mélységállítás A kívánt munkamélység egyszerűen beállítható a hidraulikus rendszer segítségével. A munkamélység alumínium ütközőkkel állítható.


Rendelhető rögtörők:
CSŐ RÖGTÖRŐ: Ez a könnyű henger lehetővé teszi a nagy sebességű munkavégzést anélkül, hogy megerőltené a traktort, és biztosítja a talaj tömörítését és kiegyenlítését. Különösen alkalmas könnyű és közepesen kötött talajokon való használatra. Ideális száraz és nem ragadós talajokon való használatra. Ez a görgő szinte soha nem tömődik el vagy tömődik el.


FLAH: Fogazott formájával nagy aprítási eredményt ér el. Könnyű szerkezetének köszönhetően nincs terhelés a traktoron, gyors mozgásra, kiváló aprításra alkalmas. Alkalmas könnyű, közepes és nem ragadós talajokon. Ez a görgő szinte soha nem tömődik el.


TÁRCSÁS RÖGTÖRŐ: Meredek profillal rendelkezik, amely összetöri a rögöket és nagy nyomású. A nehéz gyűrűk kiváló aprító és tömörítő hatást biztosítanak. Közepesen és közepesen nehéz talajokon ér el jó eredményeket. Nagyon alkalmas köves terepen történő munkához, ahol nagy mennyiségű növényi maradvány található. Fogazott tárcsáival egyenletes aprítással lehetővé teszi a talaj vízelvezetését és légzését.


V-GYŰRŰS: Alkalmas minden típusú talajra, és magas talajtömörítő hatással rendelkezik. Sziklás terepen való használatra alkalmas. Jó talajtömörödés és kiegyenlítés jellemzi. A V betű alakja növeli a víz felszívódását a talajba. A gyűrűk megakadályozzák az eltömődést és tisztán tartják a rögtörőt.


HELIX: A hatékony talajtömörítést nyitott görgős rugók biztosítják. További keverőhatást ér el, mivel magában a hengerben megfordul a talaj. Kiváló öntisztító hatás a laprugók rezgésének köszönhetően. Közepes és nehéz talajokon jó eredményt ér el. Nedves talajon való munkára alkalmas.


U-GYŰRŰ: Nyitott megművelt területet hagyva maga után, összenyomja a talajt a talajjal. Az U-profillal a kopás minimális. Könnyű és közepes talajokhoz ideális. A tömörítési hatás magas. Kialakításának köszönhetően nincs torlódás és nem jellemzi a nagy tapadás.


Dupla U-GYŰRŰ: Könnyű, közepes és közepesen nehéz talajokhoz ideális henger, a dupla U-gyűrűs henger öntisztító kialakítású, nedves körülmények között csökkenti az eltömődés veszélyét és nagyon jó talajáramlással rendelkezik. Mivel az U profil talajjal van feltöltve, minimális kopás mellett magas fokú kompressziós hatást mutat. Mobil alvázának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a terephez, és csekély a talaj tapadása.


Dupla V-GYŰRŰ: Minden típusú talajjal kompatibilis. Kettős V-gyűrűs hatásával nagyobb aprítási és tömörítési teljesítményt ér el. A reteszelő gyűrűknek köszönhetően a görgő hatékonyan működik, eltömődés nélkül. Mobil vázának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a terephez.

Technikai adatok
Kultivátor
Anchor 1
footer_bg-scaled.jpg
Agroll Kft.
balEszköz 2.png

Cím:            6034 Helvécia, Kiskőrösi út 39.

Telephely:  6000 Kecskemát, Talfája tanya 9/A

Email:          info@mbvagro.hu

 

Telefon:

Köszönjük

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Köszönjük

bottom of page